Electrolux UltraOne green är den dammsugare som vi köpte för en längre tid sen. Lever den upp till våra förväntningar? Njae.. Låt mig förklara.  

Vi har sedan många år tillbaka en förkärlek till Electrolux dammsugare. För de var verkligen bra (förut), enligt mig och min familj. Men de sista två till tre modellerna vi haft har varit sämre kvalitémässigt. Delar går sönder tidigt, plastdetaljer håller inte måttet längre, munstycken gnisslar och låter. Inte kan vi ha fått tag på ”måndagsexemplar” de senaste två till tre köpen(?). Denna Electrolux UltraOne green har precis allt det jag nyss nämnde.

Hållaren där man parkerar slangen gick sönder nästan direkt. Så det finns inget fäste nu, då den på sidan inte håller (dammsugaren välter). Det vanliga golvmunstycket som medföljer lät något så fruktansvärt mot golvet att ingen av oss klarade av ljudet. Vi kan endast använda parkettmunstycket. Vi lämnade in den på service. Men då det hade gått 11 dagar och vi inte hört något (de lovade max en vecka) så åkte vi och hämtade den. Sen fick de ringa när reservdelarna kom. Åkte då dit igen, de bytte slangen, men kan fortfarande inte parkera slang/munstycket någonstans.

Lite fakta om dammsugaren:  

  • Lång räckvidd, 12 meter .
  • Dammsugaren har Silent Air-teknologi och ger ifrån sig 65dB.  
  • Flow Motion-munstycke, kommer åt oåtkomliga ställen.  
  • AeroPro Parketto-munstycke som förhindrar repor på trägolv.  
  • S-bag dammsugarpåsar.  
  • Tvättbart HEPA 13 Allergy Plus-filter.  
  • Dammsugaren är tillverkad av 70% återvunnen plast, och är framtagen på ett miljövänligare och hållbarare sätt.

Däremot vet jag inte om det i vårt fall räknas som ”hållbarare” då vi inte kommer att ha den särskilt länge. Jag tycker att det är jättejobbigt att den inte går att parkera medan städning pågår, samt även efter. Angående ljudet från munstycke och slang får vi se hur det blir med de nya delarna.  De har bemött mig bra hos deras kundservice (dock inte supertrevliga på serviceverkstaden). Men det hjälper inte oss helt även om de kan byta detaljer på dammsugaren. Felen återkommer, och dessutom på olika modeller som vi nu har haft. Önskar så att de kunde bygga mer hållbara detaljer som är dock så viktiga. För då skulle de ha mig som dammsugarkund resten av livet.  Så, lever Electrolux UltraOne green upp till våra förväntningar…? Önskar jag kunde säga Ja. Men det blir bara ett njae. Priset ligger idag på ca 1949:- till 2495:-.

Leave a Reply

Your email address will not be published.